Сучасна Росія схожа на один зі своїх національних символів – ляльку матрьошку. Щоб зрозуміти сутність цієї держави, варто заглянути всередину, до її коріння, яке сягає глибоко до часів Монгольської імперії. За європейською зовнішністю, РФ ховає монгольську сутність.

Так вважає історик Олександр Палій, - передає "Обозреватель".



"Вони дуже люблять запозичувати західні зразки. Там слова" президент "," сенат "і ще щось. Але це просто одяг, як матрьошка. А під цим всередині ховаються абсолютно монгольські інстинкти і монгольська організація системи державного життя", - запевняє експерт.

Вміння запозичувати, за словами Палія, Росія перейняла від фіно-угрів, саме представниками цього етносу вважають росіян. Як приклад, історик нагадує про Фінляндію, яка так вдало скопіювала шведську систему , що навіть перевершила самих шведів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

А от Росія скопіювала державну організацію саме у монголів. "Насправді Росія є постмонгольскою державою. Якщо вони усвідомлюють це, то їм буде легше", - вважає Палій.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", після того, як древній Київ почав іти на Захід, у Росії Київську Русь стали називати "Древнерусским государством", а своє коріння росіяни стали витягувати з півночі.