Сьогодні Міжнародний інститут миру оприлюднив рейтинг безпеки світових країн Global Peace Index. За даними рейтингу, Росія виявилась десятою з кінця.

У останній десятці рейтингу окрім Росії опинились також Ірак, Афганістан, Судан та Демократична республіка Конго. РФ зайняла 10 місце поруч із КНДР та Нігерією. Найнебезпечнішою країною світу кілька років поспіль виявляється Сомалі.

Країною, де безпечніше всього перебувати, стала Ісландія. Після неї йдуть європейські держави - Данія та Австрія. Окрім Європи, в перший десятці зверху опинилися Канада та Австралія.

Велика Британія опинилася на 39 місці, а Сполучені Штати аж на 94-ому. Найбезпечнішою країною Південної Америки є Чилі - 29 місце. В Африці це Ботсвана - 31 місце.

Україна, у зв'язку із військовими діями на Донбасі, зайняла у рейтингу 12 місце з кінця.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Читайте також: "Українці зупинили російську армію. Не багатьом це під силу" - солдати США

Рейтинг Global Peace Index існує із 2007 року. При розрахунку даних враховуються внутрішні та зовнішні показники країн. Наприклад, рівень злочинності та насильства у державі та її участь у світових конфліктах.