В Архангельську не дозволили провести гей-парад, який представники секс-меншин хотіли провести в день ВДВ 2 серпня. Їх заявку на проведення публічного заходу відхилили.

Про це повідомляє в п'ятницю, 24 липня, радіостанція "Говорит Москва" з посиланням на лист від начальника прес-служби мерії Архангельська Георгія Гудим-Левковича.

ЛГБТ-активісти планували влаштувати ходу на проїжджій частині набережної Північної Двіни, але їм відмовили, посилаючись на те, що проведення гей-параду порушило б закон про "Захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку".

Читайте також: В Архангельську проведуть гей-парад в день ВДВ

У листі підкреслюється, що інших майданчиків для проведення гей-параду запропоновано не буде.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"На території МО "Місто Архангельськ" проживає близько 68 000 дітей, причому території, на яких би діти не проживали, відсутні. Також відсутні і місця, в яких не перебували б діти і, як наслідок, пропозиція конкретних місць проведення заявлених публічних заходів є неможливою", - йдеться в листі.

Раніше мер Арахнегльска Віктор Павленко обіцяв дозволити представникам сексуальних меншин провести гей-парад, сказавши, що представники ЛГБТ "просяться до нас вже кілька років поспіль".

"Цього року 85 років ВДВ, Отож на 2 серпня ми їм дозволимо обов'язково. Я гарантую їм. Це так для розрядки", - говорив він.