У Державному департаменті США заявили, що Росія фінансує і навчає бойовиків на Донбасі.

Як пише "Голос Америки", прес-аташе Держдепу США Хізер Нойерт зазначила, що бойовики приховують від міжнародних спостерігачів факти, які характеризують ситуацію на сході України.

"Нам відомо, що Росія керує так званими сепаратистами, фінансує і навчає їх", - сказала Нойерт. Крім того, в Держдепі закликали, щоб Москва вплинула на бойовиків, щоб ті припинили залякувати спостерігачів ОБСЄ.

"Інформація, що отримується від спостерігачів, є одним з надійних джерел, через які як ми, так і світ можуть побачити, які спустошення відбуваються в цій частині України", - зазначила американський чиновник.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що український журналіст Дмитро Гордон розповів про можливий варіант вирішення збройного конфлікту на Донбасі.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще