Новий вид доісторичної оси назвали на честь британського музиканта Девіда Боуі. Вибором назви послужила пісня "Зірковий пил" легендарного рок-виконавця.

Про це та інші свої дослідження вчені повідомили на сторінках видання Journal of Hymenoptera Research.

За словами дослідника Елаяджа Таламаса, назва "зірковий пил" була обрана ще й тому, що вчені хотіли підкреслити походження комах, їх зв'язок зі стародавньою первинною матерією, з якою утворилась наша планета і все живе на ній.

Доісторичних ос знайшли у шматках бурштину, вони пролежали у скам'янілій смолі близько 100 мільйонів років. Комах віднесли до роду Archaeoteleia. Ці представники раніше не зустрічалися вченим.

Багато із сучасних ос відзначаються досить молодим родоводом. Проте знахідка вчених дає підстави вважати, що багато представників фауни насправді мають набагато глибше коріння, ніж вважалося раніше.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", дослідники відкрили новий вид кліщів, які полюють на бджіл, заражаючи їх смертоносним вірусом, що знищує імунітет комах.