Сотні мирних жителів в Старому місті в Мосулі, що на півночі Іраку, звільнили військові.

За інформацією Reuters, це сталося тоді, коли армія намагалася відбити у терористів "Ісламської держави" старовинний квартал. Нині бої стали дуже запеклими, оскільки військові вибивають ісламістів з їх останнього пристанища.

Навчені американськими інструкторами підрозділи направляють свій натиск уздовж двох перпендикулярних вулиць, що сходяться в центрі Старого міста. Таким чином, за інформацією агентства, військові намагалися ізолювати джихадистських повстанців в чотирьох "кишенях".

Армію з повітря підтримували бойові вертольоти. Пілоти вели вогонь по місцях укриття повстанців.

Раніше повідомлялося, що іракська влада поставила за мету дотиснути терористів ІД до 26 червня, на честь свята закінчення Рамадану.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", 23 червня російські фрегати "Адмірал Ессен", "Адмірал Григорович" та підводний човен "Краснодар" випустили по позиціях ІД крилаті ракети "Калібр", знищивши пункти керування та великі склади озброєння і боєприпасів терористів.

Кількома днями раніше канадський снайпер з рекордної відстані поклав бойовика "Ісламської держави".