Незважаючи на всі заяви скептиків про провальний візит українського президента Петра Порошенка до США, насправді він виявився навіть продуктивнішим, ніж можна було очікувати.

Таку думку висловив політичний експерт Євген Магда у колонці для УНІАН.

Він вказує на те, що глава держави зумів зробити цю поїздку максимально інтенсивною з точки зору переговорів з ключовими політиками.

Під час візиту до США Порошенко зміг знайти спільну мову з Трампом. Крім того, саме на час його перебування у Вашингтоні прийшлося оголошення сенаторів про посилення санкцій проти Росії.

Трамп зацікавлений у візиті українського президента хоча б тому, що у світлі останніх розслідувань повинен показати свою максимальну дистанційованість від Росії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Крім глави Білого дому, Порошенко провів переговори з низкою ключових представників американського уряду, директором-розпорядником МВФ і главою Світового Банку.

"Столиця США залишається центром перетину різних інтересів, з безумовним домінуванням американських, і наша країна мусить вписатися в складне переплетіння, не втративши обличчя!", - переконаний Магда.

Зараз, на його думку, слід заповнити конкретним змістом розмови про те, що Україна і США - стратегічні партнери.

Наступним пунктом для Порошенка став Брюссель, де він провів переговори з першими особами ЄС. Як результат: продовження санкцій проти Росії.

"Хоча, слід зазначити, що різноманітні прояви обурення істеблішменту неможливістю повернутися до business as usual з Кремлем звучать в різних куточках Старого Світу досить регулярно", - нагадав історик.

Незважючи на підтримку єврочиновників, Україні не слід розслаблятися і вважати, що європейці цілком на її боці.

Тим важливішою для нашої держави є прихильність глави Франції Еммануеля Макрона, котрий вирішив реанімувати "нормандський формат".

"Французький президент, який заручився підтримкою новообраного парламенту, де більшість нижньої палати складають його прихильники, сповнений рішучості продемонструвати успіхи на зовнішньополітичному напрямку. І врегулювання конфлікту на Донбасі - очевидне місце для докладання зусиль", - пояснив Магда.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Польщі вирішили мотивувати Росію виконувати Мінські угоди новими санкціями.