Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що вісім європейських країн, серед яких і Україна, мають наміри розвивати Карпатський регіон.

Про це він повідомив під час центральної дискусії ІІ Форуму місцевого розвитку "Карпатська макрорегіональної стратегія: можемо творити нову якість співпраці в центрі Європи".

Він зазначив, що Карпати мають вигідне розташування у самому центрі Європи і межують з вісьмома країнами.

"Карпати - унікальні, вони протягуються на півтори тисячі кілометрів і охоплюють вісім країн. Всі вони зацікавленні у розвитку регіону", - сказав Парубій.

Також він додав, що саме регіональне співробітництво є правильним шляхом для розвитку регіону та покращення умов життя місцевого населення.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"На сьогоднішній день Карпатський регіон України має чимало проблем в економіці та інфраструктурі. Ми шукаємо вирішення цієї ситуації з головами місцевих рад", - додав спікер.

За його словами, макрорегіональна стратегія дозволить регіону стати хорошою перспективою для його мешканців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерт пояснив, чому іноземці закохуються в Україну.