Генератор нового покоління створили інженери американської компанії Open Water Power. Новий хімічний елемент отримує енергію з води та алюмінія.

Тепер компанія планує використати такий генератор енергії в якості заміни літієвих акумуляторів в автономних підводних апаратах і тим самим на порядок розширити їх радіус дії, передає N+1.

Як відомо, у літієвих акумуляторів обмежений термін дії. Найчастіше їх використовують в автономних підводних аппаратах, задіяних для складання карт морського дна, пошуково-рятувальних операцій, розвідки тощо.

Щоб захистити акумулятори від шаленого тиску води, потрібен міцний і в той же час важкий захисний корпус. До всього іншого, вони за певних умов можуть мимовільно загоратися і навіть вибухати.

Саме тому новий генератор енергії, що використовує в якості споживаного палива воду, обіцяє зробити справжню революцію. Винахід складається з анода, зробленого з алюмінієвого сплаву, катода, виконаного з нікелевого сплаву, й електроліту між ними.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Алюмінієвий анод має такий склад, що володіє низькою реакційною здатністю в воді, проте значно збільшує її в присутності лугу.

Електрика виробляється в такий спосіб. На катоді вода розпадається на гідроксильні іони і молекулярний водень, поглинаючи електрони з електричного кола. Потім гідроксильні іони потрапляють на алюмінієвий анод і реагують з ним, в результаті чого в електроліт потрапляє гідроксид алюмінію, а в електричний ланцюг потрапляють електрони. Потік води через паливний елемент забезпечує збір гідроксиду в спеціальну пастку, а також відводить тепло, що виділяється при реакції, в зовнішнє середовище. Інженери стверджують, що ефективність їх системи становить одну третину, тоді як дві третини енергії витрачаються у вигляді тепла, що виділяється.

Уже найближчим часом Open Water Power разом з ВМС США планує протестувати свою розробку.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", в Ізраїлі представили прототип електролітака.