В американському Конгресі ведуться дискусії про те, щоб вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Як пишуть західні ЗМІ, цей договір був наріжним каменем у питанні роззброєння СРСР і США. Його підписали в 1987 році президент США Рональд Рейган і лідер СРСР Михайло Горбачов. Вказується, що договір забороняє цілий клас ядерних ракет і розробку і установку ракет з дальністю від 500 до 5,5 тис. Км.

Республіканці в Конгресі наполягають на виході з цього договору у відповідь на дії Москви.

Глава комітету з ядерних озброєнь Майк Роджерс вважає, що безглуздо продовжувати виконувати договір, в якому залишився тільки один учасник. У той же час в Пентагоні, Держдепартаменті і раді з питань національної безпеки в Білому домі проти такої ініціативи, оскільки вона може розв'язати нову гонку озброєнь.

Раніше Росію звинуватили в порушенні договору через розміщення заборонених ракет на кордонах європейських держав.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ракети комплексів "Іскандер", "Калібр" і "Бастіон", які президент Росії Володимир Путін розташував в включеному Криму, здатні нести ядерну бойову частину.