Бойовики на окупованому Донбасі не пускають міжнародних фахівців на території затоплених шахт та інших підприємств.

Про це написала в Facebook представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"7 шахт повністю зруйновані і не можуть бути відновлені. На окупованих територіях знаходиться 115 українських шахт, на деяких вкрадено і вивезено обладнання, деякі підтоплені до критичної межі і там необхідно НЕГАЙНО відкачати воду, інакше станеться непоправне: зсуви, забруднення ґрунтових вод, річок. Німецькі експерти готові негайно виїхати на місце біди і надати допомогу, але інша сторона, ОРДЛО і окупанти з РФ, не пускають зарубіжних експертів на ці об'єкти", - написала політик.

Не краща ситуація з Донецької фільтрувальної станцією. Кілька днів тому для ремонту виїхали фахівці, однак бойовики їх обстріляли. Ремонтники не встигли добігти до притулку і просто впали на землю. Тільки дивом ніхто не загинув. "Це і є мета РФ - чим гірше, тим краще, повна екологічна і гуманітарна катастрофа Донбасу", - написала Геращенко.

Критична ситуація з Авдіївським коксохімом, з переповненими резервуарами підприємства "Інкор". Для їх ремонту потрібно всього п'ять днів тиші, проте і її немає.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що працівникам Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі вдалося зафіксувати пошкодження Південно-Донбаського водогону.