Уболівальники "Спартака" допомогли 102-річному дідусеві з Росії зібрати і відправити грошову допомогу онукові до України, який зараз воює за територіальну цілісність країни на Донбасі.

Сума заощаджень виявилася немаленькою – 700 тисяч рублів, а це 287 тисяч гривень.

Отто Фішер живе в російському містечку Копєйськ. Ще минулої зими ветеран хотів перевести гроші родичам до України. Тут у нього троє правнуків - 15, 11 і 9 років. Через складну ситуації у країні сім'я ледве може зводити кінці з кінцями. До того ж онука Фішера - Дмитра, батька дітей - мобілізували до армії захищати від російського агресора Україну.

Про це пише 1obl.ru.

"Отто Костянтинович продав свій гараж і машину "Побєда" в ідеальному стані. Вийшло близько 700 тисяч рублів. Але тоді відправити ці гроші ми не встигли, оскільки українська сторона тимчасово вводила заборону на фінансові переведення з РФ. А потім ці гроші у Отто вкрали квартирні злодії", - говорить друг сім'ї Вікторія Громова.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Лише після того, як небайдужі люди, уболівальники, гравці та керівники футбольного клубу "Спартак" зібрали нову суму для Отто Костянтиновича, а заборона на переведення була знята, він переслав гроші до Києва.

Читайте також: Полк "Дніпро-1" укомплектують за аналогом американського SWAT

До речі, пенсіонер налаштований рішуче допомогти українським родичам. Він хоче все своє майно заповідати онукові.

"Ну як я їх кину, у них же в Україні зараз все шкереберть. Я б і сам туди поїхав допомагати чим-небудь, але хто ж мене пустить", – сказав ветеран.