Група вчених проведи дослідження та вияснили, що є причиною виникнення так званого "синдрому хворого будинку".

Про це повідомляє сайт naked-science.

Головними симптомами "хворого прміщення" є різкий головний біль, нудота, запаморочення, утруднене дихання та алергічні напади.

Довший час недуг залишався загадкою для науковців, представники магічної сфери пояснювали ці симптоми поганою енергетикою на наявністю злих духів.

З'ясувалось, що причина синдрому абсолютно реальна і досить банальна.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Всі ці неприємні та небезпечні симптоми провокують гриби Penicillium brevicompactum, Aspergillus versicolor і Stachybotrys chartarum, які полюбляють рости у житлових приміщеннях.

Біологи провели експеримент, у якому відтворили умови середньостатистичної квартири, з відповідною вентиляцією та вологістю.

Гриби активно розплодились під шпалерами.

Вчені виявили у повітрі експериментального приміщення велику кількість мікотоксинів, які і отруюють мешканців "хворих будинків".

Як повідомляв портал "Знай.ua", медики знайшли порятунок від смертельного грипу.