Заслужений вчитель України Сергій Лифиц, учениці якого стали призерками Європейської олімпіади з математики для дівчат, прокоментував реформи освіти.

Про це повідомляє сайт "Цензор.НЕТ".

Лифиц зауважив той факт, що в останні роки в нашій країни впроваджується полегшена форма навчання.

"Ті, хто приймає такі рішення, помилково вважають, що можна чогось добитись без зусиль. Вчитись має бути важко", - сказав Лифиц.

Він зауважив, що зараз увага акцентується не на знаннях, а на здібностях.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Для чого щось вчити, якщо можна це знайти в інтернеті? Я не говорю про зубріння велетенської кількості фактів, проте базові знання у дитини мають бути, в іншому випадку, вона не навчиться думати", - додав вчитель.

Також він навів приклад Канади, яка ввела так зване вільне навчання. У провінційних школах відмінили навіть ділення в стовпчик та вивчення таблиці множення.

Рівень грамотності канадських школярів різко знизився, діти не можуть вивчити новий матеріал.

"Україні необхідні школи з поглибленим вивченням різних предметів, проте запропонований закон може їх повністю знищити. Дітям потрібно давати гідну освіту, адже вони - це майбутні лікарі, військові, політики. Вирішення цієї проблеми має стати головним пріоритетом уряду", - підсумував Лифиц.

Як повідомляв портал "Знай.ua", турки відмовились від теорії Дарвіна.