Парламент Тунісу ухвалив рішення, згідно якому прояви тероризму у країні каратимуться найвищою мірою, повідомляють у ВВС.

Окрім смертного вироку, у Тунісі також саджатимуть до в'язниці за публічне схвалення тероризму, зможуть утримувати людей до 15 діб без судового рішення, а також спецслужби матимуть спрощений доступ до прослуховування телефонів.

Туніська влада прийняла зміни до закону більшістю голосів, незважаючи на протести деяких громадян. Правозахисники вважають, що термін "тероризм" не дуже чітко описаний в цьому законі. Спікер парламенту Махаммед Еннасер заявив, що нові закони нададуть впевненості у безпеці населенню країни.

Читайте також: У Туреччині арештували 300 терористів

Місяць тому у курортному місті Сус чоловік почав стріляти у туристів, внаслідок чого загинули 38 людей. Влада країни звинувачує у теракті "Ісламську державу".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще