Епатажний російський політик Володимир Жириновський запропонував замінити слово "селфі" на російськомовне слово "себяшкі".

Про це повідомляє lenta.ru.

"Селфі". А що це таке? Ну, коли сам себе фотографуєш. Ти назви це по-російськи - "себяшка", - заявив Жириновський у промові до учасників молодіжного освітнього форуму "Територія сенсів на Клязьмі".

Читайте також: Жириновський поласував "печеньками держдепу" біля посольства США (фото)

За його словами, запозичення в російській мові псують імідж Росії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Коли іноземець вас чує, що ви по-російськи з п'яти слів чотири вимовляєте іноземні слова, він починає думати про нас не так добре, як нам хотілося б", - сказав він.

Жириновський застеріг молодь від захоплення селфі, пояснивши, що це може призводити до трагічних випадків, коли людина, бажаючи "домогтися екстриму, залазить на якусь скелю, ще кудись і гине".

Скандальний політик певен, що за кілька років мода на фотографування себе зійде нанівець. Він нагадав, що в радянські часи у молоді були в моді джинси.

"Я не любив цю моду. Ну, всі дістають джинси, і я теж намагався. Але я не переживав, що у мене немає джинсів", - додав він.

Раніше Жириновський запропонував голові комітету Держдуми РФ з фізичної культури, спорту і у справах молоді Дмитру Свищеву обговорити "проблему пристрасті підлітків до фотографування себе в небезпечних обставинах".

Він вважає, що для боротьби з "новим видом підліткового екстриму" потрібно ввести великий адміністративний штраф для батьків підлітків, спійманих при спробі зробити селфі на "небезпечному об'єкті".