Вперше в Києві громадський простір облаштували велопарковками в рамках реконструкції території.

Про це повідомляє Асоціації велосипедистів Києва.

На набережній біля Поштової площі на замовлення комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд міста Києва" встановили велопарковки. Загалом облаштували 30 паркінгів на набережній біля Річкового вокзалу та естакади.

Форму, колір та місце розміщення парковки погоджували та обирали разом з радницею Київського міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Ксенією Семеновою.

Зокрема, стійки для паркування велосипедів встановили таким чином, щоб вони не заважали рухові пішоходів. Форма стійки дозволяє кріпити колесо та раму будь-якого велосипеда.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Чернівецька міліція викрила "велосипедну мафію" (фото)

Велопаркінги розмістили рівномірно по всій території набережної. Вони переважно розташовані по одному з кожного боку лавок. Це дає змогу велосипедистам, які приїхали сюди, припаркувати велосипед поруч і не хвилюватись за його безпеку.

Нагадаємо, в Києві відкрили нові велодоріжки. На проспекті Петра Григоренка облаштували два місця для перетину проїжджої частини велосипедистами.