Вченого спецслужби помітили пару років тому, коли він регулярно зустрічався в Ахені із співробітником генконсульства Росії в Бонні.

Його підозрюють у "шпигунстві під прикриттям". Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Spiegel.

"В 2009-2011 роках 28-річний фахівець з квантової оптики працював в Інституті фізики світла товариства Макса Планка в німецькому Ерлангені. Починаючи з 2013 року, він перейшов на роботу в Технічний університет в Ейндховені", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Вийшов трейлер до нового "Джеймса Бонда" (відео)

Іван А. потрапив у поле зору спецслужб Німеччини випадково. У 2014 році країна вислала співробітника російського генконсульства в Бонні, в якому запідозрили розвідника під прикриттям.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Спостерігаючи за ним, контррозвідники помітили, що він раз на місяць виїжджав до Ахена, де зустрічався з Іваном А., який приїжджав на авто з Голландії.

У липні 2014 російського фізика затримали в аеропорту Дюссельдорфа, але після допиту відпустили.

Чоловік заперечує всі звинувачення на свою адресу. Відповідаючи на запитання Spiegel, він заявив, що зустрічі на вокзалі в Ахені носили комерційний характер.

За словами Івана А., на час відсутності в Москві він здавав свою квартиру друзям вказаного співробітника консульства. І той за чашкою кави просто передавав йому 800 євро як квартирну плату.