Сьогодні вартість найпопулярнішою нафти марки Brent знизалася до 54,62 доларів за барель. Ще вчора "чорне золото" продавали по 55 доларів.

У науково-технічному центрі "Психея" вважають, що восени вартість нафти опуститься до 30 доларів за барель. Це станеться після виходу на міжнародні нафтові ринки Ірану.

"Найбільше від цього постраждає Росія, бо в них вся економіка залежна від експорту нафти й газу. А вартість газу формується від ціни нафти. Як тільки нафта на світових ринках дешевшає, дохід російського бюджету суттєво скорочується", - говорить "Знай" Геннадій Рябцев, директор науково-технічного центру "Психея".

Читайте також "За рік російська держава розпадеться. Бракуватиме грошей її утримувати"

Росіяни робитимуть все, аби вартість нафти не падала так швидко, як зараз.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Вони організовуватимуть збройні заворушки у районі видобутку, різноманітні провокації, аби тримати військову напругу там. Тоді сировина дешевшає повільніше", - каже фахівець.

У агенції "МПП-консалтинг" вважають, що запасу міцності російської економіки вистачить максимум на рік. Після того почнеться гіперінфляція, затримки зарплат бюджетникам і занепад цілих галузей.

"Грошей на ведення війни в Україні росіяни більше не матимуть. Також існує висока ймовірність, що й на Крим в них бракуватиме ресурсів. Тому півострів знову стане нашим", - прогнозує Павло Мельник, директор агенції "МПП-консалтинг".

Нагадаємо, минулого тижня російський бізнесмен Євген Чичваркін сказав, що як тільки вартість нафти опуститься нижче 40-45 доларів за барель, Росія не зможе вести війну в Україні.