На 23 засіданні Міжурядової змішаної україно-білоруської групи сторони підписали домовленість про можливість здійснення ринкових операцій у гривні, повідомили у прес-службі Міжрегіонального розвитку України.

Ініціатором такого рішення виступила Білорусь. І відтепер можливості використовувати гривню у торгівлі значно розширені для обох країн.

"За результатами переговорів ми звернулися до НБУ з низкою пропозицій, які допоможуть спростити і пожвавити торгівлю між нашими двома країнами, і вже прийшли до позитивного рішення. Україна і Білорусь будуть використовувати для двосторонніх розрахунків не іноземну валюту, зокрема, долар, а гривню", - коментує міністр регіонального розвитку України Геннадій Зубко.

Читайте також: МВФ схвалив рішення про видачу Україні $ 1,7 млрд Україні - Bloomberg

Окрім валютних домовленостей, Україна та Білорусь вирішили поновити переговори щодо поставок електроенергії між двома країнами, а також транзиту української енергії через Білорусь. Обговорювати це питання сторони планують найближчим часом.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще