Правоохоронцям вдалося вийти на джерело, з допомогою якого хакерський вірус інфікував безліч комп'ютерів приватних і державних компаній.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Нацполіціі в Facebook. Заначається, що вірусна атака здійснювалася за допомогою програми документообігу M.E.doc. Її використовують на підприємствах складання звітності та обміну документами.

"На даний момент достовірно відомо, що вірусна атака на українські компанії виникла через програми" M.E.doc. "(Програмне забезпечення для звітності та документообігу)", - прокоментували в кіберполіції.

Правоохоронці пояснили, що бухгалтерське програмне забезпечення передбачає функцію оновлення. Хакерська атака почалася після чергового завантаження о 10:30. Його розмір становив приблизно 333 кб.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, частина державних і приватних компаній вже зуміли перебороти наслідки атаки хакерського вірусу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще