Сьогодні, 25 липня 2015 року, в Україні "день тиші" перед проміжними виборами народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №205.

Однак спостерігачі зафіксували використання прихованої реклами штабами щонайменше двох кандидатів у Чернігові. Йдеться про Геннадія Корбана і Сергія Березенка.

Про це повідомив юрист громадської організації "Доброчин", передає "Радіо Свобода".

Вона займається моніторингом порушень під час виборчого процесу у Чернігові. Нові рекламні плакати з прихованою агітацією розмістили на тих же місцях, де вона була за певних кандидатів.

"Висять біг-борди з кольорами партій і у такому ж стилі, як виконувались раніше відносно кандидатів. Але замість імен кандидатів і закликів до голосування, там розміщують нейтральні написи, які не стосуються політики", - зазначив юрист.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Усі, за його словами, розуміють, що це прихована реклама, але за законами це не можна довести.

На думку юриста, ці плакати висітимуть і в день голосування.

Читайте також: Довибори у Чернігові: міліція обшукує готелі та вилучає зброю

Раніше керівники громадянської мережі "Опора" повідомили, що у складі обласних виборчих комісій 205-го округу присутня велика кількість осіб, які брали участь в організації виборів у конфліктних округах Києва, Черкаської області та інших регіонів.

Довибори до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі номер 205 Чернігова відбудуться 26 липня. Основна боротьба йде між кандидатами від партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадієм Корбаном і президентської партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", чинним главою Державного управління справами Сергієм Березенком.