Працівники СБУ виявили та заарештували 14 фірм з Маріуполя, які підтримували бойовиків на Донбасі, повідомляють у прес-службі СБУ.

У ході операції співробітники заблокували банківські рахунки групи осіб, які фінансували "ДНР". Злочинці через певні фірми займалися "благочинністю" із 2014 року. Всього СБУ заарештувала 51 банківський рахунок цих організацій.

Працівники цих фірм, паралельно із легальним бізнесом, постачали кошти у так званий "Республіканський банк". Через фіктивні рахунки діячі виводили гроші у РФ, а звідти готівку перевозили вже у "ДНР". Всього працівники СБУ виявили грошей на суму 2 мільйони гривень.

Деяких "благодійників" "ДНР" віддячило певними привілеями. Так, один із підприємців отримав монопольне право на видобуток корисних копалин у "республіках".

Читайте також: Контррозвідка СБУ отримала нового очільника

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Зараз оперативники встановлюють особи усіх причетних до тероризму.