Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що українку засудять і дадуть їй великий термін за гратами у Росії. Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter.

"Дивлюся, напередодні суду над Савченко Кремль запустив стару, добре знайому, пропагандистську машинку: не суд у нас поганий, а адвокати погані. Застерігаю всіх (особливо українців) від ілюзій, які вселяють надію на те, що "суд у всьому розбереться", і мовляв, Савченко виправдають", - зазначив Фейгін.

На його думку, у Росії немає незалежного суду.

"Судова система РФ - похідна авторитарної влади, органічний придаток репресивного механізму держави", - додав він.

Читайте також: "Список Савченко" може запрацювати після 30 липня

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Савченко засудять, дадуть великий термін. І обвинувальний вирок у цій політичній справі не є результатом змагального процесу. Нинішня судова система модифікувалася від класичного сталінського механізму в бік, який більше нагадує ранню нацистську Німеччину", - написав Фейгін.

Адвокат зазначив, що "врятувати Надію Савченко вдасться лише під міжнародним політичним тиском, жодного іншого способу тут немає".

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області 30 липня почне розглядати кримінальну справу проти Надії Савченко. У Росії її звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на сході України і незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

10 червня Московський міський суд продовжив арешт Савченко до 30 вересня.

Раніше в СК РФ зазначили, що максимальний термін позбавлення волі, що загрожує Савченко, становить 25 років.