Росія почала підготовку групи фахівців, які вирушать до Франції для демонтажу обладнання зв'язку з вертольотоносців "Містралів".

Про це повідомило джерело в російському оборонно-промисловому комплексі, передає "ТАСС".

"Таке завдання надійшло, зараз готується група, яку буде відправлено до Франції для демонтажу поставленого Росією обладнання зв'язку та управління", - зазначає джерело.

Обладнання, за його словами, є універсальним. Його можна використовувати на інших кораблях військово-морського флоту Росії.

Розробкою систем зв'язку і управління для "Містралів" займався концерн "Системи управління". Він входить в "Об'єднану приладобудівну корпорацію".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Німецького фізика запідозрили у шпигунстві на користь Кремля

Нагадаємо, контракт на поставку "Містралів" Росія і Франція уклали в 2011 році. За угодою вертольотоносці мали поставити у 2014 і 2015 роках. Проте поставку кораблів відклали через ситуацію на Сході України, а також антиросійські санкції.

Франція пропонувала Росії розірвати контракт по "Містралях". У якості компенсації за невиконаний контракт французька сторона запропонувала суму в 785 мільйонів євро. У свою чергу Росія оцінила свої збитки у 1,163 мільярда євро.