Президент США Барак Обама оголосив про готовність влади, банків та благодійних організацій виділити на розвиток африканських країн додатково понад $1 мільярда.

Про це передає агентство Associated Press.

Обама додав, що "половина коштів буде спрямована на підтримку жінок і молодих людей, які стикаються з перешкодами у відкритті власного бізнесу".

Виступаючи на Global Entrepreneurship Summit в Найробі, американський лідер також наголосив на швидкому економічному розвитоку Африки.

Читайте також: Обама хоче обмежити вільний продаж зброї в США - ВВС

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Це зараз один з найбільш швидкозростаючих регіонів у світі. Доходи зростають, збільшується середній клас. Це створює неймовірні можливості для африканців і всього світу", - цитує Обаму агентство Франс Прес.

Президент визнав, що багато підприємців в регіоні як і раніше відчувають труднощі в доступі до капіталу. Однак він підкреслив, що за останні десять років "відбувся значний прогрес".

У ході африканського турне американський лідер відвідає Кенію і Ефіопію, обговорить питання розвитку торговельно-економічних зв'язків та регіональної стабільності.