Масові порушення були виявлені в банках, які збанкрутіли. Загальна сума претензій сягнула близько 112 млрд гривень.

Фонд гарантування вкладів знайшов безліч порушень у банках в період, перш ніж їх визнали неплатоспроможними. За підрахунками фінструктури, було подано 1 157 заяв з претензіям до банків на загальну суму 112 млрд грн. Про це пише ZN.UA.

"Саме така сума збитку була нанесена неплатоспроможним банкам через протиправні дій їхніх власників, посадових осіб та клієнтів банку", — розповіли у фонді.

Фонд зобов'язаний перевірити всі договори банку за рік до того самого дня, як ввели у ньому тимчасові адміністрації. А уповноважений Фонду тимчасово припиняє здійснювати операції з виплат грошей вкладникам, які можуть бути пов'язані з розкраданням фінансів. Зокрема, їх виведення з банку і заміни застави.

Читайте також: МВФ схвалив рішення про видачу Україні $ 1,7 млрд Україні - Bloomberg

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Варто відзначити, глава Нацбанку Валерія Гонтарєва заявила, що НБУ закінчив очищення банківської системи від проблемних банків. І це, за її словами, стало першим етапом стратегії розвитку українського банківського сектора.