Прокуратура Херсонської області подала судовий позов про відчуження готелю, що належить керівнику організації "Кирим Бірлігі" Сейтумерові Німетуллаєву .

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов під час відвідування пункту пропуску "Чонгар".

"Німетуллаєв – колишній глава Генічеської районної адміністрації. Це зрадник України. Як він може мати тут якісь об'єкти? Однак питання буде вирішуватися в правовому полі. У прокуратури є законні підстави для звернення до суду. Наскільки мені відомо, земля, на якій побудований готель, була зайнята незаконно", – сказав Путілов.

Про намір передати готель "Чонгар" у власність територіальної громади заявляли на недавньому засіданні Ради оборони Херсонської області. Пропозицію висунув начальник управління містобудування та архітектури Григорій Ходін.

Читайте також: Довибори у Чернігові: міліція обшукує готелі та вилучає зброю

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В разі позитивного рішення суду будівлю готелю передадуть Азово-Чорноморському управлінню Держприкордонслужби України. В установі розмістять прикордонників, які несуть службу на КПП "Чонгар" та на прилеглих територіях.

Офіційні повідомлення з цього приводу від прокуратури Херсонської області поки що не оприлюднені.