Жителів Криму місцева поліція запрошує на добровільну дактилоскопію. Відповідне оголошення опубліковане на сайті МВС Росії в Криму.

Як повідомляється, для кримчан послугу з добровільної здачі відбитків пальців проводять безкоштовно.

У відомстві зазначають, що процедура добровільної дактилоскопії "дуже важлива", оскільки створення єдиної бази обліку громадян "значно спрощує їх ідентифікацію і є корисною, як спеціалізованим відомствам, так і самим громадянам".

"У житті відбуваються події не завжди безпосередньо залежать від людини. Дорожньо-транспортні пригоди, технологічні аварії різного роду, природні стихійні лиха чи інші неприємних ситуацій, коли встановити особу без документів просто неможливо. А дактилоскопічна інформація може надати неоціненну допомогу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Скандальні французькі чиновники прибули до Криму

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

У відомстві підкреслюють, що кожній людині, яка пройшла дактилоскопічну реєстрацію, гарантують встановлення особи при псуванні, втраті документів, а також при нещасних випадках, катастрофах, повенях, землетрусах, пожежах, терористичних актах, авіаційних та залізничних катастрофах.

Для того щоб пройти процедуру добровільної дактилоскопічної реєстрації, кримчанам пропонують звернутися із заявою до територіального органу внутрішніх справ за місцем проживання.

У поліції Росії підкреслюють, що процедура проводиться "абсолютно безкоштовно".