Під час спільної спецоперації "Мажор" у Печерському районі столиці правоохоронці намагалися виявити ухильників від мобілізації серед представників "золотої молоді" Києва.

Про це передає УНН.

За словами військового комісара Печерсько-Голосіївського військового комісаріату Віталія Хом'яка, до проведення спеціальної операції були залучені представники київської поліції та міліції. Зокрема, представники військових комісаріатів всіх районів міста.

"Ми зустрічаємо молодих людей у місцях, де вони традиційно відпочивають та спілкуються. Згідно з законом, представники військкоматів не мають права зупинити чоловіка та вручити повістку. Адже в Україні не введено військового стану. Проте, запитати показати документи та підтвердити особу можна. З цієї причини до проведення спецоперації залучено міліціонерів", — повідомив Хом'як.

Більшість молодих людей, до яких підходили правоохоронці, сідали до своїх автівок та тікали від вручення повісток. За словами присутніх міліціонерів, тільки представники ДАІ Києва могли зупинити автомобілі або зафіксувати номерні знаки. Втім, працівників Державтоінспекції не було залучено до проведення акції.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Все проходить згідно з законом України "Про мобілізацію". Коли людина показує документи та підтверджує прізвище, йому вручається повістка. А представники районного військового комісаріату може зв'язатись з людиною, яка перевіряє прізвище у списках призовників", - додав військовий комісар.

Додамо, що спеціальна операція була організована за ініціативи голови Печерського району Сергія Мартинчука.

Під час проведення операції "Мажор" у Печерському районі було вручено 10 повісток на проходження медичної комісії у військовому комісаріаті.