Міжнародний валютний фонд назвав двадцятку країн з найбільшим державним боргом у відсотках від ВВП. Відповідні дані оприлюднено на сайті World Economic Forum, передає УНН.

Японія стала лідером серед країн з найбільшою заборгованістю в світі. Греція, яка страждає через економічну кризу, отримала друге місце в списку.

З початку 1990-х років Японія пережила безперервну стагнацію. Наразі японський уряд витрачає майже половину податкових надходжень країни на погашення величезного боргу. Незважаючи на це, прибутковість за 10-річними японськими облігаціями залишається на напрочуд низькому рівні, нижче 1%.

Греція накопичила величезний борг. 14 липня 2015 року МВФ опублікував доповідь, в якій назвав держборг Греції "дуже нестійким".

Читайте також: Росія у десятці найнебезпечніших країн світу

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

До першої десятки найбільших країн-боржників, окрім Японії і Греції, увійшли Італія, Ямайка, Ліван, Еритрея, Португалія, Кабо-Верде, Бутан та Ірландія.

До двадцятки, серед інших, потрапили Бельгія, США, Іспанія і Франція.

Нагадаємо, громадянам Греції заборонили вивозити за кордон більше двох тисяч євро готівкою.

Раніше стало відомо, що грецький міністр фінансів Евклід Цакалотос направив до Міжнародного валютного фонду лист з проханням полегшити умови кредитування для країни.