25 і 26 липня у Львові на площі Музейній відбуватимуться "Ковальські дні". Львів'яни та гості міста зможуть не тільки спостерігати за роботою майстрів, а й повчитися ковальській справі під час майстер-класів.

На дерев'яному подіумі в кутку площі Музейній поставили два ковальські сурми, столик з інструментами та бочки з водою. Ковалі беруть металеві заготовки, нагрівають їх на вогні, виковують і згинають майбутні вироби.

За робочими місцями майстрів розмістили діджейський пульт.

"Наш девіз: старовинне мистецтво під сучасну музику", - говорить 34-річний львівський коваль Іван Борисяк.

Читайте також: На реконструкцію "Жовтня" виділять 41 мільйон гривень

Під час "Ковальських днів" планують відремонтувати металеві ворота у внутрішній дворик Музею історії релігії. Саме через них проїжджали герої радянської екранізації роману Олександра Дюма "Три мушкетери". Ремонтом займатиметься Іван Борисяк, учень учасника кованих воріт Олега Боньковського.

"Як бачимо, кілька секцій воріт погнуті, їх потрібно вирівняти. Справа непроста, бо ворота дуже важкі. Спочатку планували їх знімати, але зараз, думаю, зробимо інакше. Планую вирізати погнуті прути, вирівняти їх і прилаштувати на місце. Сподіваюся, що все пройде успішно", - розповідає Іван.