Тайванські дипломати вибачилися за радянський гімн, який зіграли на честь литовських спортсменів, що завоювали золоті медалі на чемпіонаті світу з баскетболу серед глухих.

За словами керівника Литовського комітету спорту глухих Алексас Ясюнаса, під час візиту до Вільнюса глава місії Тайбея в Латвії сказав, що вони намагатимуться знайти і покарати людину, яка включила радянський гімн, повідомляє видання Delfi.

"Вчора ввечері ми зустрілися з представником Тайваню, він приніс вибачення за те, що трапилося. Він також сказав, що вони шукають, хто підсунув цей запис, хто винен, і хочуть покарати цю людину", - сказав Ясюнас.

Читайте також: Мер Вільнюса відхилив російське запрошення до Криму

Варто відзначити, що у фіналі ЧС-2015 року з баскетболу серед глухих на Тайвані литовські баскетболісти здобули перемогу над збірною США з рахунком 80:77 і втретє поспіль стали чемпіонами світу.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Радянський гімн прозвучав на урочистій церемонії нагородження переможців чемпіонату під час його закриття.