На місці Лук'янівського депо, побудованого ще в XIX столітті, розташується новий триповерховий ТРЦ. Його площа становитиме 110 тисяч кв. м, а це в два рази більше універмагу "Україна".

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Геннадій Гнип.

"Почали зносити електроостанцію Лук'янівського депо. У нормальних країнах в таких приміщеннях роблять ресторани, культурні центри. Будівельники сказали, що це реконструкція. Там будуть "орендні площі", швидше за все, торгові. Точно не кінотеатр", - написав Гнип.

Український девелопер до робіт приступив активно. По всій території будівництва стоїть охорона. Екскаватори риють великий котлован, а будівельники забивають палі під майбутній центр.

Читайте також: У Києві заради забудови хочуть знищити історичний будинок

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Тут розмістять магазини, ресторани, супермакет, кінотеатр, зону розваг. Причому в єдиний комплекс об'єднають будівлі та електростанції - тут будуть бутіки, і контори депо - де розташують ресторани і арт-галерею.

Старовинний Будинок трамвайника обіцяють не чіпати.

Також український девелопер обіцяє побудувати два паркінги. За проектом, забудовник візьме участь і в реконструкції транспортної розв'язки на Лук'янівці, яку влада планує почати в 2016 році.

"Інвестор готовий вкладати кошти в розв'язку. Але введення ТРЦ в експлуатацію призведе до зменшення пропускної здатності дорожньої мережі", - розповіли у департаменті містобудування та архітектури.

"Роботи ведуться в рамках інвестдоговору. Ділянка виділена під будівництво ТРЦ відповідно до закону, у нас немає підстав переривати будівництво", - запевняє директор компанії Сергій Донський.