Флагман Військово-морських сил фрегат "Гетьман Сагайдачний", з проти човновою модифікацією вертольоту Ка-27ПЛ на борту, завершив участь у міжнародних навчаннях Sea Shield-2015. Вони проводились у західній частині Чорного моря.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Багатонаціональні військово-морські маневри проходили з 17 по 24 липня. В них, окрім українського флагмана, брали участь кораблі НАТО, Португалії, Нідерландів та Туреччини. Також у навчаннях були задіяні військово-морські сили США, Греції та Болгарії.

Фрегат 25 липня повернувся до Одеси.

Учасники відпрацьовували взаємодію у складі тактичних з'єднань кораблів різних країн за стандартами НАТО.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Корабель підтримував контакт з підводним човном понад три години і атакував її комбінованим способом, використовуючи вертоліт Ка-27ПЛ", - зазначив командир бригади надводних кораблів капітан другого рангу Дмитро Глухов.

Читайте також: Український флот візьме участь у навчаннях "Морський щит-2015"

Під час навчань "Гетьман Сагайдачний" пройшов майже півтори тисячі морських миль і отримав безцінний досвід протичовнової боротьби зі справжньою ціллю.

19 липня у порту румунського міста Констанца український корабель провів "День відкритих дверей". Лише за 8 годин його відвідали близько 1200 чоловік.