В Мінську біля будівлі Центрвиборчкому затримали Миколу Лусто, який проводив одиночний пікет. В руках активіст тримав плакат "Навіщо вибирати? Потрібно коронувати! Ні - виборам!".

Про це повідомляє "Белорусский партизан".

"Точно знаємо, що зараз Миколу тримають в ізоляторі на Окрестіна, там це підтвердили. Його спочатку з ЦВК відвезли в Московський РУВС, склали протокол і тоді відвезли в ізолятор. Судити, мабуть, будуть в понеділок. Тільки точно не знаємо, за якою статтею", - розповів керівник організації "Альтернатива" Олег Корбан.

Читайте також: Україна та Білорусь домовилися торгувати у гривні

Білоруський активіст зумів простояти хвилину з плакатом про "бацька" під стінами Центральної виборчої комісії. Кілька наступних діб чоловік проведе в ізоляторі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Перед початком пікету Микола Лусто пояснив журналістам, що хоче звернути увагу громадськості на недемократичність виборів у країні.

"Так само несправедливо вони проходять і в цьому році. Приміром, не була зареєстрована команда Миколи Статкевича. Якщо влада ставить виборців у подібні нерівні умови, то не потрібні вибори, а потрібна "коронація". Тим більше, що "самодержець" залишається на своєму місці, а "принц" підростає", - сказав він.

Свою акцію активіст присвятив політв'язню Миколі Статкевичу, колишньому кандидатові в президенти на виборах в 2010 році, який досі перебуває в ув'язненні.

Щойно Микола розгорнув плакат, до нього підійшов охоронець та відвів у будинок ЦВК, звідки його забрали у відділок.