Адвокат українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого затримали в Італії за підозрою у вбивстві італійського фотокореспондента, вперше побачить його у четвер, 6 липня.

Про це Раффаеле Делла Валле повідомив особисто, передає "Громадське".

Він підтвердив інформацію про те, що звинувачення проти Марківа грунтуються на свідченнях двох італійських журналістів.

"Це справді досить мало. Події відбувалися в умовах війни, ситуація була доволі складна. Тут не так просто визначити винуватого — це ж не просто одна людина вистрелила і вбила іншу", — сказав він.

Адвокат зазначив, що для з'ясування усіх обставин необхідно врахувати багато свідчення усіх сторін.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Треба почути свідчення української сторони, зрозуміти, які позиції займали українські військові, хто і звідки стріляв. Потрібно буде провести ретельне слідство, ми маємо намір найближчим часом вийти на контакт з українською владою задля цього", — сказав він.

За його словами, захист Марківа збирається співпрацювати, зокрема, з Міністерством оборони.

Адвокат Марківа заявив, що обурений реакцією італійських медіа, які ще до початку суду назвали його підопічного "кіллером".

"Це шакали, а не журналісти... Я сподіваюся, що атмосфера, створена пресою, не вплине на рішення суддів. Але безсумнівно, реакція медіа виходить за будь-які рамки. Мова йде про абсолютно непевну ситуацію в зоні ведення воєнних дій, а медіа вже кричать про винуватого. Не можна судити людину в телевізорі, для цього є компетентні органи", — сказав Делла Валле.

Як повідомляв "Знай.ua", свідчення про нібито причетність українського воїна Віталія Марківа та його підрозділу до загибелі на Донбасі італійського журналіста дав громадянин Франції.За інформацією прес-служби МВС України, це дало підстави італійським правоохоронцям розпочати кримінальне провадження.