Іспанська група GRUPO EIGRA оголосила про свої наміри інвестувати в альтернативну енергетику на території Кіровоградської області.

Про це повідомляє УНН.

За словами голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, область дуже зацікавлена у розвитку сонячної енергетики та переробки побутових відходів. У цьому зв'язку кіровоградський губернатор провів зустріч з представниками іспанської групи інвесторів, за результатами якої був підписаний меморандум про відповідні наміри.

Читайте також: У Карпатах шестиметрове розп'яття підсвітили сонячними батареями

Зокрема, для будівництва сонячної електростанції, свої пропозиції надати землю для цих цілей прислали з шести районів області - Гайворонського, Знам'янського, Новгородківського, Новоархангельського, Петрівського та Світловодського.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Окрім співпраці у сфері виробництва електроенергії шляхом побудови сонячних електростанцій, учасники зустрічі обумовили й можливість видобувати біогаз на законсервованих полігонах твердих побутових відходів Кіровоградської області.