Президент Росії Володимир Путін затвердив нову морську доктрину країни.

Про це сьогодні заявив російський очільник на нараді, де обговорювалася нова редакція доктрини, повідомляє сайт Кремля.

"Доктрина підготовлена, затверджена. Це значуща подія і для майбутнього флоту, і для розвитку кораблебудування", - наголосив Путін.

Головною метою доктрини, за його словами, є забезпечення цілісності, послідовності і ефективної морської політики країни. Він додав, що вона "спрямована на захист державних інтересів".

Російський лідер зазначив, що вперше в доктрину включили положення чисто соціального характеру. Зокрема, морської медицини, зміцнення здоров'я моряків та фахівців морської галузі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Разом з тим віце-прем'єр Дмитро Рогозін наголосив, що причини прийняття нової доктрини полягають у зміні міжнародної політичної ситуації.

Читайте також: На параді в Криму, під час запуску з російського корабля, вибухнула ракета (відео)

"Особливий акцент зроблено на атлантичному і арктичному напрямку. Атлантика обумовлена нашою увагою до розширення НАТО на Схід і створенням інфраструктури Альянсу поряд з нашими кордонами", - зазначив він.

Після "возз'єднання Криму і Севастополя з Росією", за його словами, постало завдання якнайшвидшої інтеграції півострова "в економічне життя країни". Також він наголосив на відновлення присутності російського військового флоту в Середземному морі.

Попередня доктрину в Росії прийняли у 2001 році на перспективу до 2020 року. Нова її редакція розрахована на 20 років.