Спостерігачі Комітету виборців України зафіксували спробу організації "каруселі" на довиборах народних депутатів у Чернігові.

Про це повідомляє громадська організація на своїй сторінці у Facebook.

На дільниці №741024 чоловік намагався вкинути в скриньку пустий папірець під виглядом бюлетеня. Незаповнений виборчий бюлетень він хотів винести з приміщення.

"Ця схема відома як класична карусель. Організатор такого порушення дає наступній людині бюлетень з проставленою позначкою, який ця особа має вкинути в скриньку для голосування, а свій пустий бюлетень винести для повторного використання", - наголосили у комітеті виборців.

У організації зазначають, що таким чином можна незаконно використати сотні і тисячі бюлетенів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На цей раз карусель вдалося зупинити на самому її початку. Наразі спостерігачі складають акт про порушення.

Читайте також: Від Авакова вимагають розслідувати появу псевдожурналістів у Чернігові (фото)

Нагадаємо, сьогодні у Чернігові затримали заступника голови Дніпропетровської області Гліба Пригунова. Один з кандидатів у народні депутати по 205 виборчому окрузі Геннадій Корбан повідомив, що він побив дівчину-соціолога. Вона проводила екзит-пол від імені компанії "New Image Marketing Group".

Народні депутати намагалися визволити Пригунова. Однак його забрали правоохоронці, а постраждала написали заяву до міліції.