За добу 26 липня сепаратисти 86 разів обстріляли сили АТО та мирні населені пункти. Понад 50 обстрілів відбулося із 18:00 до опівночі. Із опівночі до 6:00 зафіксували рекордну кількість порушень всіх Мінських домовленостей та угод з боку терористів.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Півгодини, починаючи з 20:20, російські терористи вели обстріл із 152-мм артилерії по жилих кварталах міста Авдіївка з боку Спартака, де проживає мирне населення. Одночасно з обстрілом самого міста, бойовики гатили із 152-мм гаубиць по позиціях АТО поблизу Авдіївки", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Чоловік намагався нелегально вивезти бронетранспортер із зони АТО (фото)

Протягом трьох годин, починаючи з 21:00 і до опівночі, сепаратисти вели масований обстріл україсньких позицій поблизу населеного пункту Миколаївка із трьох напрямків - Зайцево, Гомільський, Горловка. Тут вони застосовували 152-мм артилерію, 120-мм міномети, танки та стрілецьку зброю.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

З 21:45 обстрілювали українські позиції в районі Вояного із 122-мм гаубиць.

З 23:30, із артилерії та мінометів російські окупанти вели вогонь з Горлівки по позиціях українських військових поблизу населених пунктів Майорськ та Перше травня. З Веселої Гори - поблизу Щастя.

Так званий "турбуючий вогонь" неодноразово вівся в районах населених пунктів Мар'їнка, Широкине, Авдіївка, Луганське, Майорськ, Кірове, Перше травня, Станиця Луганська, Піски, Опитне, Щастя.

Сьогодні, 27 липня, з опівночі до 6:00 російські терористи навмисно обстрілювали населені пункти, де ще мешкають мирні люди.

"О першій ночі із 152-мм артилерії обстріляли Світлодарськ. З 01:10, протягом півгодини, з напрямку Веселої Гори з танку - Щастя. З 02:15 з напрямку Донецька та Спартака – Опитне. Майже до 5-ї ранку по цьому селу бойовики цілили з "Града", 120-мм мінометів й танків", - розповіли у прес-службі АТО.

Також із "Градів" о 02:30 з боку Донецька та з 04:15 зі Спартака вели вогонь по українських позиціях поблизу Водяного.

Понад годину, починаючи з 02:20, з танків, "Градів", гаубиць 122-мм та мінометів 120-мм, російсько-терористичні війська обстрілювали позиції українських військових поблизу Опитного.

"Із артилерії та мінометів бандформування гатили по населених пунктах Станиця Луганська, Майорськ, Щастя, Першотравневе, Миколаївка, Опитне, Піски, Водяне, Гранітне, Старогнатівка. З танків – поблизу Опитного та Красногорівки", - підсумував спікер АТО Дмитро Гуцуляк.