Україна увійшла до трійки світових лідерів з експорту зерна. На першому та другому місці – США й ЄС.

За 2013-2014 роки Україна експортувала 32,3 млн тонн зерна. Таким чином ми стали третіми в світі з продажу за кордон зерна. На першому місці США з 72,3 млн тоннами і ЄС – 38,5 млн тоннами. Про це повідомляє "Зерно UA".

Нам удалося обійти Канаду, Аргентину та Бразилію, які завжди в топі лідерів з експорту зерна.

За останні десять років експорт зерна з України виріс на 77%.

Як прогнозує Міжвідомча робоча група при Мінекономічного розвитку та торгівлі, за підсумками 2014-2015 років виробництво зернових трохи скоротиться і складе на рівні 58 млн тонн проти 63 млн тонн у 2013 році. А експортує 32 млн тонн. Це пояснюється тим, що раніше не враховували об'єми збору зернових у Криму через анексію Росією.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: США поставить в Україну сільгосптехніку на $1 млрд

Як ми писали раніше, Крим самостійно не може зібрати врожай і просить допомогти Україну. Про це заявив в ефірі на одному з кримських телеканалів перший заступник міністра сільського господарства Криму Микола Полюшкин. Незважаючи на допомогу Росії, техніки на окупованому півострові не вистачає, щоб прибрати врожай.