Відомий телеведучий Майкл Щур на війні стане прес-офіцером та буде з фронту вести щоденники. Про те, чим він буде займатися, Щур написав у себе на сторінці в Facebook.

Романа Вінтоніва, який став українському глядачеві більш відомим як Майкл Щур, долучили до проекту Мінінформполітики Embedded journalism.

"Які тільки мені прийшла повістка, я подзвонив у прес-службу генштабу. Сказав, що я, в принципі непогано працюю з інформацією і т. д. Мені одразу дали контакт Тетяни Попової з МінСтець, - написав Роман. - Ми з нею зустрілись і вона запропонувала варіант, при якому те, що я вмію робити добре, зможе реалізовуватись під час служби найкраще. Працювати в Департаменті інформаційних операцій і психологічного впливу".

Цю інформацію все підтвердили в міністерстві. "Це найбезпечніший варіант з огляду на необхідність частого перебування на передовій. Однак Роман свідомо погодився на цей ризик", - заявила радник міністра оборони Тетяна Попова.

Однак, перед тим Роман планує пройти підготовку у навчальному центрі "Десна".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що Міноборони спільно з Міністерством інформполітики розпочали експерименті Embedded journalists, коли журналістів прикріплюють до військової частини в зоні АТО.

Читайте також: Телеведучого Майкла Щура мобілізували до армії

До речі, Роман не витримав істерії довкола його призову та звинуватив користувачів соцмереж, що вони позбавили його права вибору.

"Ви всі, хто писав ці істеричні повідомлення? Знаєте, що ви у мене відібрали? Право вибору. А знаєте чому? Бо:

1) якщо я піду в той департамент інформації, то для тих, хто зараз воює, я буду "сциклом, який підмовив дурналістів, щоб вони підняли крик, щоб відмазатись від армії";

2) якщо я піду воювати, то я буду "жертвою влади, якій заткнули рота".

Дякую, друзі [кланяється] підсобили! – емоційно відповів Майкл Щур. - Дорогі дурналісти, ви зараз нічим не відрізняєтеся від тих, хто відмазує своїх друзів/синків/чоловіків/однокласників/співробітників. Ви зараз намагаєтесь створити ще одну касту недоторканих".