Підприємства українських олігархів Ріната Ахметова, Сергія Клюєва і Бориса Колесникова продовжують фінансувати Донецьку область.

Про це в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ заявив глава Донецької ОДА Павло Жебрівський.

Він підкреслив, що їх необхідно змусити жити за законом. Таким чином він буде боротися з корупцією і контрабандою в регіоні. Такі завдання поставив перед ним президент Петро Порошенко.

"Треба змусити їх жити по закону. Для мене, безумовно, найбільш оптимальним варіантом було б ухвалення Верховною Радою антитрастового законодавства і жорсткого антимонопольного закону. Для мене ці закони були б суттєвою допомогою центральної влади", - зазначив глава Донецької ОДА.

Жебрівський розповів, що у цих підприємств вертикально інтегрована структура, а в вони руйнуються.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Не можна мати монополію на вугілля, кокс, руду, металургію. Тому що немає ринку, немає конкуренції. Не секрет, що той же покійний Бойко був змушений продати завод ім Ілліча, оскільки не мав доступу до руди, - йому доводилося завозити її з інших країн, і він став неконкурентним на ринку", - підкреслює чиновник.

При цьому Жебрівський погодився з тим, що прийняти необхідні закони буде вельми складно, враховуючи наявність певного лобі у Верховній Раді у кожного з олігархів.

"Є інший варіант, який вже в моїх повноваження - змусити олігархів жити за законом. Платити гідну зарплату, податки, дотримуватися екологічне законодавство", - зазначив чиновник.

Читайте також: Логістичні центри побори контрабанду на Донбасі - Жебрівський

Нагадаємо, що минулого главу Донецької ОДА Олександра Кіхтенка звільнили через затягування будівництва оборонних споруд в області.