У Кіровограді Ленінський районний суд засудив військового до року ув'язнення через те, що він не повернувся на службу після закінчення відпустки.

Командир надав військовослужбовцю відпустку, після якої він мав повернутися до зони проведення антитерористичної операції, де виконував свій військовий обов'язок.

Хлопець майже вісім місяців переховувався від свого командування. Його підрозділ весь цей час перебував на Донбасі.

Читайте також: Бойовики все частіше стають дезертирами - штаб АТО

Примітно, що Військова прокуратура Кіровоградського гарнізону наполягала на суворішому покаранні. Суддя врахував деякі пом'якшуючі обставини та зупинився на рішенні відправити правопорушника за ґрати на один рік.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно подібний випадок трапився у Львівській області. Солдат після призову самовільно залишив територію військової частини на Яворівщині і вирушив до рідного Кам'янця-Подільського. За дезертирство його засудили до двох років в'язниці.