У Запоріжжі близько 10 тисяч людей залишилось без енергопостачання. Електромережу перевантажило масове використання кондиціонерів.

Про це повідомляє прес-служба "Запоріжжяобленерго".

"У Шевченківському районі Запоріжжя, де мешкає близько десяти тисяч осіб, сталося пошкодження кабельної Лінії через перевантаження електромереж. Його викликала аномальна спека у місті", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Компанія Ахметова відключила електрику "Південмашу": була загроза викиду хімікатів

Згідно інформації, електромережі, що проектувалися та зводилися багато років тому, від початку не були розраховані на подібні навантаження. При різкому зростанні енергоспоживання вони виходять із ладу.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Порушення мережі усуваються швидко, але в окремих випадках, це може зайняти певний час.

"При пошкодженні кабельної лінії, що прокладена під землею, необхідно спочатку відшукати місце пошкодження. Тоді відновлення енергопостачання – процес доволі складний і тривалий", - розповіли в технічній дирекції.

Наразі фахівці вже обстежили лінію у Шевченківському районі, виявили місце пошкодження.

Відновлювальні роботи тривають. Енергетики сподіваються відновити енергопостачання вже до вечора.