Санкції Євросоюзу проти Росії негативно позначаються на міжнародній економіці, особливо на торгівлі зі Словенією.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Словенії Мирославом Церар. Передає 24 канал.

Він заявив, що що ініціатива щодо скасування санкцій повинна виходити від Євросоюзу. Незважаючи на те, що Росія не віддасть Крим Україні, проте політики все ж виступають за територіальну цілісність країни.

Рішення, приємний в березні 2014 року, не підлягають перегляду.

"Ми готові і далі продовжувати консультації з цього приводу, вважаю, що це в жодному разі корисно", - сказав він.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Глава уряду неодноразово повторив про шкоду обмежень, накладених Євросоюзом на Росію.

"З урахуванням того, що ці санкції були прийняті або ініційовані не російською стороною, а нашими партнерами в Європейському союзі, ми виходимо з того, що і початок скасування подібних санкцій повинно відбуватися з ініціативи Європейського союзу", - підкреслив Медведєв.

Читайте також: Медведєв референдум у Криму пояснив "патріотичними парканами"

Нагадаємо, що Росія незаконним шляхом відібрала Крим в України в березні 2014 року і підтримує озброєних терористів на Донбасі. Міжнародне співтовариство не визнає анексії Криму Росією і продовжує вважати півострів територією України. Ескалація конфлікту на сході України породжує нові санкції проти російських чиновників.