Президент Росії Володимир Путін вимагає від України вивести війська з Широкиного Донецької області.

Про це він заявив на переговорах нормандської четвірки, передає прес-служба Кремля.

Він вимагає виведення українських сил з-під Широкино "як жест доброї волі". За його відомостями бойовики вже зробили аналогічний крок.

"Президент Росії закликав українську сторону чітко слідувати букві і духу мінського комплексу заходів. Зокрема, узгодити з ДНР і ЛНР і ввести в дію на постійній основі законодавче оформлення особливого статусу відповідних регіонів і закон про амністію, а також визначити модальності і порядок проведення місцевих виборів ", - прес-служба Кремля.

За результатами переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і главою України Петром Порошенком було вирішено запропонувати ОБСЄ до 3 серпня створити схему виведення сил АТО з Широкиного.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: Мітинг в Маріуполі: люди протестують проти виведення наших військ з Широкино

Нагадаємо, що ввечері 23 липня президент України Петро Порошенко заявив, що ситуація в окупованому Донбасі погіршилася. Члени переговорів вирішили швидше підписати мирну угоду про відвід озброєння калібром до 100 мм.

Екс-комбат "Донбасу" Семен Семенченко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що в Генеральному штабі засекретили наказ про виходу бійців АТО та техніки з Широкино.