У Державній прикордонній службі України спростували інформацію про поранення українським прикордонником громадянина Росії.

Про це повідомила у понеділок, 27 липня, прес-служба відомства.

"Інформація про застосування зброї по громадянам Росії з території України носить суто провокаційний характер. Державна прикордонна служба України офіційно заявляє, що дана інформація повністю не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні прикордонної служби.

Раніше прикордонне управління ФСБ по Ростовській області звинуватило українських прикордонників у стрільбі по росіянам, які намагалися зробити селфі на фоні пункту пропуску.

Читайте також: Подробиці затримання російського Камазу з боєприпасами - відео допиту

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

За версією відомства, "троє росіян відпочивали на штучному водоймищі" біля хутора Новоруський і вирішили зробити спільний знімок-селфі на фоні українського пункту пропуску "Красна Талівка". Прикордонник з пункту пропуску нібито окликнув їх, після чого відкрив стрілянину. В результаті один з росіян отримав проникаюче поранення грудної клітки.

Пункт пропуску "Красна Талівка" розташовується на підконтрольній українським силовикам території Луганської області. Південніше проходить лінія дотику сил української армії та збройних загонів сепаратистів "ЛНР".

Також сьогодні, 27 липня, слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом "обстрілу" двох російських громадян в Ростовській області з території України. Справу порушено за статтею "замах на вбивство". Головлікар госпіталю, куди доставили потерпілого, повідомив ВВС, що стан пацієнта - стабільно важкий.