До кінця тижня Міжнародний валютний фонд має прийняти остаточне рішення про виділення наступного траншу Україні. Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

У разі виділення коштів гроші надійдуть на рахунки в Україну в серпні-липні.

"Міжнародний валютний фонд виділить Україні близько 5 мільярдів доларів, про це говорять в експертному середовищі. Є витік інформації від інсайдерів. Та й загалом місія МВФ задоволена співпрацею з Україною, всі вимоги наша влада виконує, а також збалансовує бюджет", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Читайте також Єврокомісія виділила Україні 600 млн євро на реформи

Завдяки кредиту МВФ уряд поповнить золотовалютні резерви НБУ.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Вдасться їх збільшити із 10,8 мільярдів доларів до 16. Такі резерви допоможуть мати збалансований курс у разі критичного імпорту, наприклад на енергоносії. А також у випадку суттєвого зменшення надходжень у валюті в Україну. Окрім фінансового фактору є й психологічний. Він впливає на іноземних інвесторів. Багато з них, якщо бачать успішну співпрацю МВФ із місцевою владою, то довіряють країні й вкладають у неї гроші", - говорить аналітик.

Нагадаємо, минулого тижня Європейська комісія при ЄС виділила Україні кредит у розмірі 600 млн. євро.